Afvallen met eiwitshakes

Waar je vroeger alleen terecht kon bij speciale winkels voor sporters, zie je ze naast de vele webshops nu in vrijwel elke supermarkt en drogisterij: eiwitshakes. Het assortiment eiwitshakes wordt steeds gecompliceerder en steeds uitgebreider. Vele soorten en maten zijn beschikbaar; van zakjes tot grote bussen met poeder, van conventionele smaken zoals aardbeien en vanille tot hippe smaken zoals ‘summer cherry’ en ‘choco brownie’. Ook webshops die de eiwitshakes aanbieden schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat komt voornamelijk omdat het afvallen door eiwitshakes enorm in populariteit is toegenomen. Het zijn tegenwoordig namelijk niet alleen maar bodybuilders die zich tegoed doen aan eiwitshakes om hun imposante spiermassa op peil te houden, de shakes vinden ook gretig aftrek bij mensen die willen afvallen. Goede eiwitshakes kunnen een ideale oplossing zijn om af te vallen.

Hoe komt het dat je afvalt door eiwitshakes?
Het is belangrijk om eens te kijken waardoor diëten vaak mislukken en we niet afvallen. Vaak is honger de boosdoener. We hongeren onszelf uit en bijten op een houtje om gewicht te verliezen. Dat is natuurlijk niet lang vol te houden. Uiteindelijk wint de honger het vaak en ga je toch je boekje te buiten en eet je veel meer dan je normaliter zou doen. Zonde, want jezelf uithongeren is niet de bedoeling en zeker niet nodig, vooral niet met een dieet op basis van eiwitshakes. In goede eiwitshakes zitten heel veel vezels en eiwitten. Deze zorgen voor een verzadigd gevoel. Hierdoor eet je logischerwijs ook minder op een dag omdat je simpelweg de behoefte niet hebt. Bovendien bevatten eiwitshakes weinig calorieën. Dus als je een maaltijd vervangt door een shake, krijgt je uiteindelijk minder calorieën binnen op een dag.

Wat doen eiwitten voor je?
Het belangrijkste ingrediënt in eiwitshakes is, je raadt het al, eiwit. En juist dit ingrediënt vergemakkelijkt het afvallen. Dan komt in de eerste plaatst door het verzadigde gevoel waar eiwitten voor zorgen. Daarnaast moet je lichaam veel harder werken om eiwitten te verbranden dan dat het geval is bij koolhydraten. Dit komt erop neer dat je meer energie verbruikt bij een gelijke hoeveelheid eiwitten dan een gelijke hoeveelheid koolhydraten. Bovendien geeft je maag bij eiwitten al heel snel een signaal door naar de hersenen dat er genoeg voedsel in zit. Bij koolhydraten komt dit signaal later bij de hersenen binnen waardoor de kans aanwezig is dat je gaat overeten. Tenslotte zijn eiwitten goed voor spierherstel en spieropbouw.

Hoe gebruik je eiwitshakes?

Begin de dag bijvoorbeeld met een eiwitshake en vervangt er je reguliere ontbijt mee. Dit is een ideale manier om je dag goed te beginnen. Je geeft je stofwisseling een boost en hebt ook direct een verzadigd gevoel waarmee je het wel tot de lunch uitzingt. Wil je de nodige kilootjes kwijtraken, dan kan het verstandig zijn om ook te sporten naast je dieet. Neem je je eiwitshake voordat je gaat sporten, dan heb je al een aardige voorraad energie. Neem je de shake na het sporten, dan kun je wat je verbruikt hebt snel weer aanvullen. Met eiwitshakes kun je eindeloos experimenteren. Voeg lekker vers fruit toe of yoghurt, dan houd je het leuk voor jezelf. Het gebruik van eiwitshakes is absoluut een gezonde manier om af te vallen. Zorg er uiteraard wel voor dat je gedurende de dag gezond eet en regelmatig beweegt. Succes verzekerd!

 

Benieuwd geworden?

Bekijk snel de overheerlijke en vezelrijke eiwitshake van NutraLinea!